Activities Aktivnosti

Najbolji interes djeteta u oblasti porodičnopravne zaštite – obuka u Mostaru

Najbolji interes djeteta u oblasti porodičnopravne zaštite jučer smo promišljali sa profesionalcima u Mostaru – predstavnicima Centara za socijalni rad iz Čitluka, Mostara, Jablanice, Konjica, Prozor-Rame i Čapljine, predstavnicima Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK, Grada Mostara, Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, Centra za ljudska prava u Mostaru, predstavnicama ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb “Majčino selo” Međugorje, predstavnicom Općinskog suda u Čitluku i predstavnicima Udruženja “Vaša prava u BiH” Mostar i “Altruist” Mostar.
Obuku je vodila uvažena profesorica, dr. Suzana Bubić, emerita, koja je svoje znanje i iskustvo podijelila sa svim učesnicima.

Zahvaljujemo se svim učesnicima na aktivnom sudjelovanju i obećavamo skori ponovni susret jer, jednoglasno, jedan dan nam je bio malo. “Sada neću odustajati i posustajati u svom stavu i procjeni najboljeg interesa djeteta” najbolji je kompliment nakon ove obuke. Podržao UNICEF Bosna i Hercegovina.

Ostavi komentar