Activities Aktivnosti

Prvi pilot trening za profesionalce u oblasti obrazovanja

“Najbolji interes djeteta ne znači dobiti u školi 5 i imati primjereno vladanje. Najbolji interes djeteta je obezbjediti mu sigurnost i zaštićenost, pomoć ukoliko mu je potrebna, da odraste u zdravu ličnost” – jedan je od odgovora na promjenu viđenja ovog principa Konvencije o pravima djeteta, a nakon održane obuke.

Prvi pilot trening za profesionalce u oblasti obrazovanja na osnovu Smjernica za određivanje najboljeg interesa djeteta koje smo razvili uz podršku UNICEF Bosna i Hercegovina održan je za učitelje, nastavnike, profesore i direktore sa područja Tuzle. Modul obuke je razvila i trening vodila profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu, dr. Lejla Kafedžić a domaćini treninga bile su članice mreže Udruženje Zemlja djece u BiH i Udruženje “Naša djeca” Sarajevo.

Zahvaljujemo se osnovnim školama “Breške”, “Kreka”, “Sjenjak” i “Podrinje” te Mješovita srednja saobračajna škola Tuzla i Elektrotehnička škola Tuzla što su posljednji radni dan pred zasluženi odmor proveli sa nama, propitujući princip najboljeg interesa djeteta.

Treninzi za profesionalce u svim oblastima brige o djeci održavat će se kontinuirano na području cijele BiH.

Ostavi komentar