Podrži rad Mreže

PODRŠKA

“Snažniji glas za djecu” radi na strateškom, kontinuiranom, i efikasnom načinu unapređenja zaštite djece u Bosni i Hercegovini. Naš cilj je transformacija struktura, institucija, zakona, politika i načina razmišljanja. Ovaj pristup daleko je isplativiji od pružanja  pojedinačne pomoći djeci (ovo drugo obavljaju članovi naše mreže unutar svojih organizacija čiji pojedinačni rad možete podržati), što nam omogućava da utičemo na živote većeg broja djece i uspostavljanja dugotrajnih, održivih efekata. Postoji mnogo načina na koje možete podržati naš rad- biće nam drago da prihvatimo vaš prijedlog!

NOVAC/DRUGE VRSTE DONACIJA

Finansiranje mreže za sada je isključivo na osnovu projekata. To znači da potražujemo sredstva za naše specifične aktivnosti i da zavisimo od donacija koje nam odobri donator. Iako nam ovaj oblik finansiranja omogućava da mnogo postignemo, to umanjuje našu sposobnost da pravovremeno reagujemo na pitanja koja se pojave u domenu zaštite djece, što skraćuje šanse za profesionalni razvoj i unapređenje zagovaranja i lobiranja usluga. Jednostavno, ovdje postoji mnogo toga što možemo učiniti s vremenski ograničenim grant-finansiranjem, i ponekad, uslijed nedostatka  tekućeg finansiranja, gubimo mogućnosti za smislene intervencije.

Ako želite finansijski podržati unapređenje standarda zaštite djece u Bosni i Hercegovini, molimo da nas kontaktirate za detalje o načinu transferisanja novca ili o ponudi drugih vidova donacija /usluga.

IDEJE

Mi smo uvijek u potrazi za idejama, sugestijama, i novim načinima za unapređenje našeg rada. Budući da zagovaranja i lobiranja nisu dobro razvijena u Bosni i Hercegovini, pozdravljamo vaše prijedloge o tome kako poboljšati naš rad. Posebno cijenimo upute u oblastima: javne kampanje, zagovaranja, odnosa s medijima, odnosa s javnošću. Ako ste pojedinac/kompanija specijalizovana u tim oblastima, pokažite nam način, tako da možemo udružiti snage za poboljšanje zaštite djece u Bosni i Hercegovini.

VRIJEME

Naš posao je dugotrajan – toliko pitanja za rješavanje! Spremni smo da radimo sa posvećenim, energičnim volonterima koji žele da podrže našu stvar istovremeno stičući dragocjeno iskustvo.

Ako ste zainteresovani za ulaganje u rad sa dugoročnim efektima, kontaktirajte nas!

Berina Ćeribašić,

Koordinator

Tel/Fax: +387 33 657 012
Email: info@snaznijiglaszadjecu.ba
Email: n.djeca@bih.net.ba

Podijeli...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn