Dječiji kutak

Promocija priručnika za rad sa djecom

Dana 9. veljače s početkom u 18 sati na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru održat će se predstavljanje tri priručnika za djecu i mlade u izdanju Centra za djecu, mlade i obitelj SPES.


Riječ je o priručnicima za rad s djecom i mladima koji su nastali u suradnji stručnjaka i djece.
Tekstove su napisale asistentice sa Studija socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Anita Begić, diplomirana socijalna radnica, Ines Perić, profesorica pedagogije i Mirjana Brajković-Lozančić, psihologinja i geštalt-psihoterapeut.
Koautori su djeca koja su sudjelovala na radionicama u Spesu i mladi koji su aktivni u župi sv. Ivana u Mostaru.
Ilustracije za priručnike uradila je akademska slikarica i profesorica likovne kulture Ivana Brkljača u suradnji s djecom iz ustanove „Čudesna šuma“.

Priručnici su naslovljeni kao „Odnosi koji štite“, „Život na društvenim mrežama“ i „Tko sam ja“ i zamišljeni su kao alat za rad s djecom na teme kojih se dotiču, a to su izgradnja odnosa povjerenja u dječjem okruženju, prije svega u obitelji i školi, sigurnost djece u korištenju modernih tehnologija te izazovi odrastanja i adolescencije.
Priručnici će se koristiti u radionicama za djecu koje organizira Spes tijekom školske godine s ciljem razvoja socijalnih i komunikacijskih vještina kod djece, ali mogu biti od koristi i roditeljima, kao i učiteljima i pedagozima u školama odnosno svima koji sudjeluju u pozitivnom razvoju djece.

Priručnici su tiskani zahvaljujući financijskim sredstvima koje je za projekt „Edukacija je prevencija“ odobrilo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke iz dobiti Lutrije BiH za 2016. godinu.
Agencija Shift Brand Design uradila je grafički dizajn bez naknade troškova.

Podijeli...Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Ostavi komentar