Dječiji kutak

Prezentacija grupe In Spe u OP “Jovan Jovanović-Zmaj” u Srpcu

Prezentacija grupe In Spe u OP Jovan Jovanović-Zmaj u SrpcuGrupa „In spe-u nadi“ je u ponedeljak, 25.02.2013. godine, održala sastanak sa Savjetom učenika i prezentaciju u OŠ „Jovan Jovanović – Zmaj“ u Srpcu i time nastavila prošlogodišnju saradnju sa ovom školom. Susret je organizovan na inicijativu i poziv Savjeta učenika našoj grupi.

Sa članovima Savjeta učenika razgovarali smo o aktivnostima koje je Savjet pokrenuo, načinu na koji su se organizovali, poteškoćama na koje nailaze u svom radu. Čanovi grupe su im prenijeli svoja iskustva i načine prevazilaženja problema u radu. Mladi iz Savjeta učenika su izuzetno motivisani za rad i za njih imamo samo riječi hvale. Pokazali su izuzetnu zrelost i osjetljivost za probleme svojih vršnjaka. Preovladavaju humanitarne akcije, ali i aktivnosti orijentisane da pomognu mladima sa posebnim potrebama. Sastanak je bio  inspirativan za obje strane.

Nakon sastnaka uslijedila je prezentacija, kojoj je prisustvovalo oko 120 gostiju. Pored učenika i nastavanika iz škole domaćina, prezentaciji su prisustvovali brojni gosti: novinari Radio Srbca i  Srbačkih novina, psiholog Centra za Socijalni rad, neuropsihijatar i sestra Centra za zaštitu mentalnog zdravlja iz Doma zdravlja, tržišni inspektor i samostalni stručni saradnik za obrazovanje (predstavnici lokalnih vlasti),  ispred policije osoba za maloljetničku delikvenciju, sekretar OO Crvenog krsta, Savjet učenika MSC “Petar Kocic” i psiholog, Savjet učenika OŠ “Vuk Karadzic”, pedagogom i psihologom, roditelji iz savjeta roditelja.

Čanovi grupe su predstavili realizovane projekte u protekle tri godine, nakon čega su se fokusirali na „Inicijativu u 7 koraka“ o suzbijanju pušenja. Takođe, bilo je riječi o štetnim stranama konzumacije alkohola i cigareta. Pričali smo o sastancima koje smo održali sa predstavnicima ministarstava, nacionalnih koordinatora za pušenje i alkohol, a na kraju smo razgovarali o tome kako riješiti ove probleme.

U Srpscu smo imali priliku vidjeti primjer dobre saradnja škole, roditelja i lokalnih vlasti. Srećni smo što je naš rad prepoznat i izvan Banja Luke, ali i što kod mladih postoji spremnost da se edukuju o temama koje ih interesuju.

Ostavi komentar